Jump to content
  • Admin
    Admin

    Boczniaki duszone z jabłkiem i cebulą

       (0 reviews)

    Wynik: 20 Czas przygotowania: 10minuty Czas gotowania: 10minuty R ewelacyjny sposób na boczniaki znalazłam w najnowszej książce  Marty Dymek Jadłonomia po polsku.. Boczniaki z jabłkiem i cebulą smakują wyśmienicie. Idealnie nadają się na kolacje, także na lekki obiad. Człowiek jest najedzony ale nie ociężały. Od kiedy je znalazłam robię je regularnie i bardzo wszystkim polecam:) Składniki boczniaki - 250 g cebula - 1 szt. jabłko - 2 szt. ziele angielskie - 2 szt. majeranek suszony - 1 łyżeczka olej - 2 łyżki cukier trzcinowy - 1 łyżeczka sól - do smaku pieprz - do smaku sos sojowy - 2 łyżki Instrukcje Cebulę obrać, pokroić w cienkie plasterki. Jabłka obrać ze skórki, pokroić na małe cząstki. Na dużej patelni rozgrzać olej, włożyć jabłko, cebulę, ziele angielskie oraz majeranek. Smażyć 6 min., aż cebula się zezłoci a jabłka zmiękną. Zdjąć z patelni. Duże boczniaki przekroić na mniejsze kawałki. Na patelnię wlać niewielką ilość oleju i rozgrzać. Wrzucić boczniaki i smażyć 3 minut nie mieszając ich wogóle, po tym czasie przewrócić na drugą stronę. Smażyć kolejne 2-3 min, aż będą złociste, dodać sos sojowy, cukier i szybko wymieszać, aby grzyby pokryły się sosem. Wrzucić usmażone jabłka z cebulą i wszystko razem dokładnie wymieszać. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Natychmiast podawać. Smacznego:)

    Przeczytaj cały wpis

    User Feedback

    Join the conversation

    You are posting as a guest. If you have an account, sign in now to post with your account.
    Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

    Guest

  • Przepisy na dziś

×
×
  • Create New...

Important Information

Przeglądając, użytkując naszą stronę zgadzasz się na nasze warunki