Jump to content
  • Admin
    Admin

    FIT CIASTO WANILIOWO-KAKAOWE Z BANANAMI - Z PATELNI! BEZ PIECZENIA!

       (0 reviews)

    2 ciasta z patelni, które pokazałam w zeszłym roku na blogu zrobiły niesamowitą furorę i okazały się prawdziwym hitem! Zainspirowana tymi wypiekami przygotowałam dla Was kolejny przepis na ciasto z patelni, ale tym razem z dietetycznej, zdrowszej, FIT wersji. To był genialny pomysł! Ciasto okazało się tak pyszne, że przepis musi wylądować na blogu! Jest niesamowicie wilgotne i delikatne. Banany wspaniale osładzają całość i przełamują „oklepany” charakter ciasta. Orzechy wspaniale chrupią po zębami. Raz spróbujecie i będziecie chcieli robić już zawsze! Gwarantuję! Ciasto z całą pewnością zachwyci Wasze podniebienie! Ps. polecam używam patelni, która nie przywiera! Świetnie sprawdzają się wszelkie kamienne i granitowe!  Np. te! Zobaczcie! Gorąco polecam! Spróbujcie! SKŁADNIKI: ( patelnia ok. 22-24 cm ) * płatki owsiane – 150 g * mąka pszenna – 150 g * jajko L – 3 szt * cukier lub erytrytol  – 150 g ( er * jogurt naturalny – 250 g * olej – 120 g * wanilia * proszek do pieczenia – 2 łyżeczki * kakao – 25 g * woda – 2 łyżki * banan – 2 szt * orzechy laskowe – 1 garstka SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Płatki owsiane miksujemy na mąkę, mieszamy z mąką pszenną. Jaja ucieramy z cukrem na puch. Dodajemy jogurt, wlewamy olej, dodajemy wanilię – miksujemy. Wsypujemy mąki wraz z proszkiem do pieczenia – miksujemy. Pamiętajcie, żeby zawsze miksować krótko – tylko do połączenia składników. Dzielimy na 2 części – jedną większą, drugą mniejszą. Do mniejszej dodajemy kakao oraz wodę, mieszamy. Patelnię natłuszczamy obficie, wylewamy  jasną masę. Na wierzch wylewamy ciemną. Przykrywamy pokrywką ( dokładnie ), smażymy na najmniejszym ogniu przez ok. 30 – 35 minut. Banany układamy dopiero po ok. 10 minutach smażenia, kiedy ciasto już delikatnie się zetnie. Posypujemy wtedy również posiekanymi orzechami. UWAGA! Na ostatnie 10 minut przewracamy na drugą stronę – pomagając sobie zsunięciem na pokrywce. Smacznego!

    Przeczytaj cały wpis

    User Feedback

    Join the conversation

    You are posting as a guest. If you have an account, sign in now to post with your account.
    Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

    Guest

  • Przepisy na dziś

×
×
  • Create New...

Important Information

Przeglądając, użytkując naszą stronę zgadzasz się na nasze warunki