Jump to content

    (0 reviews)

    Indyjskie curry według Pascala

    800 g polędwicy wieprzowej pokrojonej w średnią kostkę

    1 czerwona papryka pokrojona w średnią kostkę

    2 cebule pokrojone w piórka

    3 posiekane ząbki czosnku

    5 cm kawałek imbiru, pokrojony w cienkie paseczki / julienne

    1 jabłko Granny Smith pokrojone w kostkę

    1 chili - oko ptaka, z pestkami, lub bez

    2 łyżeczki przyprawy curry

    1 łyżeczka kurkumy

    1 garść suszonej żurawiny

    1 garść rodzynek sułtańskich

    0,5 l rosołu warzywnego

    200 ml mleka kokosowego

    2 czubate łyżki jogurtu bałkańskiego

    kolendra

    sól i pieprz

    1. etap

    zrobione

    Wieprzowinę odrobinę posól i popieprz. Do garnka z gorącym tłuszczem wrzuć mięso i smaż je aż się zarumieni.

    2. etap

    zrobione

    Odłóż mięso na talerz.

    3. etap

    zrobione

    Do garnka wrzuć po kolei paprykę, cebulę, czosnek, imbir, jabłko i chili. Podsmaż 2-3 min.

    4. etap

    zrobione

    Następnie dodaj curry i kurkumę, podsmaż przez 1 minutę.

    5. etap

    zrobione

    Dodaj żurawinę, rodzynki i rosół.

    6. etap

    zrobione

    Następnie dodaj mięso, przykryj pokrywką i duś na wolnym ogniu ok 35 - 45 min.

    7. etap

    zrobione

    Dodaj mleko kokosowe, wymieszaj, duś pod przykrywką na wolnym ogniu ok. 10 min.

    8. etap

    zrobione

    Na koniec dodaj jogurt bałkański i posyp kolendrą. Podawaj z ryżem basmati ugotowanym na sypko

     




    User Feedback

    Join the conversation

    You are posting as a guest. If you have an account, sign in now to post with your account.
    Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

    Guest

  • Przepisy na dziś

×
×
  • Create New...

Important Information

Przeglądając, użytkując naszą stronę zgadzasz się na nasze warunki