Jump to content
Codziennik
  • ...
  • Polacynasaksach.pl
    • Admin
      Admin

      Jaglanka kokosowa a'la Rafaello

         (0 reviews)

      Jaglanka ugotowana na mleku kokosowym z dodatkiem syropu klonowego i wiórków kokosowych to prosty i bardzo pyszny deser, który sprawdzi się równie idealnie na śniadanie, wtedy tylko może bez dodatkowego Rafaello ;) Z podanych składników wychodzą 2 porcje, w szklankach 330 ml. Składniki: 1/2 szklanki kaszy jaglanej, 250 ml mleka kokosowego z kartonika, 250 ml mleka kokosowego z puszki, 2 łyżki wiórków kokosowych, 3-4 łyżki syropu klonowego. Dodatkowo: wiórki kokosowe do posypania, 2-3 kulki Rafaello (opcjonalnie). Kaszę jaglaną kilkakrotnie wypłukać. Przełożyć do garnka, zalać szklanką mleka kokosowego z kartonika, przykryć pokrywką i gotować na małym ogniu przez około 15 minut (od czasu do czasu mieszając). Gdy kasza wchłonie całe mleko, zdjąć z palnika i lekko przestudzić. Przestudzoną kaszę zalać mlekiem kokosowym z puszki, dodać syrop klonowy oraz wiórki kokosowe. Całość zblendować na gładką masę. Jeśli mus jest zbyt gęsty, można dodać odrobinę mleka kokosowego. Masę przełożyć do pucharków i posypać wiórkami kokosowymi. Opcjonalnie można dodać na wierzch po 1 oryginalnej kulce Rafaello. Deser przechowywać w lodówce. Drukuj przepis

      Przeczytaj cały wpis

      User Feedback

      Join the conversation

      You are posting as a guest. If you have an account, sign in now to post with your account.
      Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

      Guest

    • Przepisy na dziś

    ×
    ×
    • Create New...

    Important Information

    Przeglądając, użytkując naszą stronę zgadzasz się na nasze warunki