Jump to content
  • Admin
    Admin

    Proteinowe irysy bez cukru

       (0 reviews)

    Przepis na proteinowe irysy bez cukru powstał przypadkiem, ale okazał się jednym z moich najlepszych pomysłów. Pyszne ciągnące kwadraciki rzeczywiście przypominają w smaku te znane cukierki, ale można je jeść bezkarnie! Polecam - są naprawdę niesamowite. Proteinowe irysy bez cukru - 100g odżywki białkowej* o smaku ciasteczkowym (może być też toffi, waniliowa itp.) - 50g erytrolu w proszku - 125g mąki owsianej - 150g pasty słonecznikowej (ew. masła z nerkowców) - 125g mleka 1) Wymieszać odżywkę białkową, erytrol i mąkę owsianą. 2) Dodać pastę słonecznikową i mleko i dokładnie wymieszać. 3) Przełożyć do formy o wymiarach ok. 15x15 cm wyłożonej folią spożywczą, wyrównać i wstawić na noc do zamrażalnika. 4) Przełożyć na ok. pół godziny do lodówki i pokroić na kwadraty. 5) Przechowywać w lodówce owinięte indywidualnie w folię; można je też zamrozić - nadają się do jedzenia prawie od razu po wyjęciu z zamrażalnika. *z serwatki, nie roślinnej Czas przygotowania: 10 minut + chłodzenie Liczba sztuk: 16 Kaloryczność jednej sztuki: 110 kcal

    Przeczytaj cały wpis

    User Feedback

    Join the conversation

    You are posting as a guest. If you have an account, sign in now to post with your account.
    Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

    Guest

  • Przepisy na dziś

×
×
  • Create New...

Important Information

Przeglądając, użytkując naszą stronę zgadzasz się na nasze warunki